Hasiči cez noc odstránili v Tatrách z ciest 29 popadaných stromov

17.05.2010 Poprad

Vysoké Tatry 17. mája (TASR) – Počas noci z nedele na pondelok (zo 16. na 17. 5. ) museli hasiči z Popradu absolvovať viacero výjazdov pre popadané stromy v oblasti Vysokých Tatier.
Z dispečingu Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade TASR informovali, že hasiči museli z ciest a miestnych komunikácií odstraňovať 29 stromov.
Najviac stromov padlo na cestu medzi Štrbských Plesom a Podbanským, podľa dispečingu ich bolo 19. Na ich odstraňovaní z cesty pracovali príslušníci HaZZ takmer celú noc. Prvý výjazd absolvovali krátko pred 22.00 h. Pred hotelom Horizont v Starej Lesnej spadol na cestu jeden strom. Pred Vyšnými Hágmi v smere na Štrbské Pleso odstraňovali hasiči dva spadnuté stromy. Počas toho istého výjazdu sa museli vrátiť do Tatranskej Lomnice, kde odstraňovali z vozovky jeden spadnutý strom.
Tri ďalšie stromy spadli na cestu v Starej Lesnej. Neskôr absolvovali ďalší výjazd, pri ktorom odstraňovali stromy pred obcou Batizovce a v obci Štrba pri kostole. Posledný výjazd bol do Tatranských Matliarov, kde z miestnej komunikácie odstraňovali jeden strom, a do Kežmarských Žľabov, kde na ceste zavadzali dva vyvrátené stromy.
Dispečer HaZZ ďalej uviedol, že všetky výjazdy boli bez zranení, nedošlo ani k väčším škodám na majetku. Stromy padali priebežne, takže päť ľudí v teréne si s nimi poradilo bez väčších problémov. Podľa dispečera sa predpokladá, že na cestách v Tatrách ešte sú nejaké popadané stromy a hasiči očakávajú hlásenia, keď sa zhustí premávka.
 

Vyberte región